sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Videoita treeneistä

Nyt ajattelin jakaa muutaman videon kanssanne meidän treeneistä, muutama video on esteiltä kun oltiin 3. joulukuuta Tuiskun silmän alla ja jokunen video ihan sileältä eiliseltä ratsastukselta.

Hypyt menivät oikein hyvin, yksi ohimeno tuli kun en ollut oman jalan kanssa tarpeeksi tarkkana ja Hippis pääsi yllättämään. Se oli suoralla linjalla, joka tietysti on aika hankala vielä tämän ikäisen kanssa saada menemään täysin suoraan pohkeiden välissä eteenpäin. Tehtiin ihan perustehtäviä, yksittäisiä esteitä tai linjoja ja lopuksi mentiin neljän esteen pikkurata. Hippis oli tosi hyvin kuulolla, ja suoritti erittäin hyvin kun ottaa huomioon kuinka vähän ollaan vasta esteitä menty. Hypättiin myös vesimatto ensimmäistä kertaa ikinä joka ei aiheuttanut minkäänlaista reaktiota - meni sen niinkuin minkä tahansa muunkin esteen. Fiksu poika! Saatiin Tuiskulta kommenttia että jo viime kertaan verraten todella paljon edistystä, keväällä katsotaan jos mennään käymään jossain vieraassa paikassa hyppäämässä ja sitten käydään samassa paikassa kisoissa joku pikkuluokka hyppäämässä. Kivempaa että ensimmäiset startit tehdään paikassa joka on nähty jo ainakin kerran aikaisemmin, ellei sitten hypätä ensimmäisiä kisoja kotimaneesissa.

Sileällä ollaan menty normaalisti ja Hippiksen omistajakin on mammalomalta palaillut takaisin selkään. Nyt ratsuttaja valmentaa omistajaa, ja näin ollen ratsastetaan omistajan kanssa Hippistä kahdestaan. Ollaan omistajan kanssa onneksi aika samanlaisia ratsastajia sekä fyysisesti että henkisesti, joten hevosen kanssa on samat tavoitteet ja sama mielikuva siitä kuinka sen kuuluisi liikkua. Tärkeintä on rentous, ja siihen perustuu jokaikinen ratsastuskerta. Menin itse eilen sileällä, tarkoitus oli että ratsastan vain askellajit läpi rennosti ja sen jälkeen menen maastoon kävelemään. Tipuin kyydistäkin ensimmäistä kertaa eilen, ja tälläisen kolmevuotiaan kanssa voisi kuvitella sen johtuvan jostain ihan muusta syystä kuin kompastumisesta! Hippis kuitenkin laukannostossa sekosi omissa etujaloissaan, joka toki oli hieman myös omaa syytäni kun en nostanut sitä tarpeeksi takaosan päälle nostossa. Se meinasi vetää itse kuperkeikan jonka ansiosta tulin itse alas kun meinattiin mennä nurin. Toinen jalkani jäi jotenkin alle, ja pohkeessa komeilee aika suuri mustelma. Mitään pahempaa ei kuitenkaan onneksi sattunut, ja jatkoin ratsastuksen loppuun normaalisti. Muistakaa ihmiset pitää sitä kypärää AINA ratsastaessa, tässä taas huomattiin että kilttikin hevonen voi vahingossa kompastua ja sieltä voi tippua pahastikin, ja voi jäädä hevosen alle jolloin käy huonosti.
Hippis oli kuitenkin ihan äärettömän hyvä tällä ratsastuksella, tosi rento ja vastaanottavainen! Menin vain 15-20 min jonka jälkeen käveltiin maastossa loppukäynnit.

Alla siis hurja määrä videoita, olen todella pahoillani etten osaa laittaa niitä yhteen pötköön. Olen aivan surkea käsittelemään videoita yhtään mitenkään, joten nämä ovat nyt ihan au naturel. Toivottavasti joku niitä jaksaa yksitellen katsoa läpi :)












Ensi viikonloppuna yritetään taas saada tunti sovittua, joten silloin luultavasti saadaan lisää materiaalia hypyistä. Tarkoitus olisi että joka toisena viikonloppuna saataisiin järjestymään tunti, tai meidän tapauksessa siis alle puolituntinen. Kuitenkin niin että hyppyjä maksimissaan kahdesti kuukaudessa, sen enemmälle ei vielä tässä vaiheessa ole tarvetta. Vuodenvaihteen jälkeen katsotaan jos lisätään vaikka kolmeen kertaan kuussa, riippuen kuinka hevonen toimii ja kehittyy.

Hauskaa joulunodotusta kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti