lauantai 18. toukokuuta 2013

001

Haettiin poni tänään kotiin!

Eli tamma, Golden Star II saapui minulle tänään ylläpitoon, ensin kahdeksi viikoksi omistajansa tallille Vihtiin ja sen jälkeen poni siirtyy Sipooseen lähemmäksi minua. Lähdettiin kaverin kanssa matkaan jo kahdeksalta aamulla, poni sijaitsi Orivedellä joten sinne oli täältä meiltä matkaa himpun verran alle 200 km - tosin meillä matka venyi pidemmäksi, kun eksyttiin pari kertaa menomatkalla. Perille päästiin ennen puoltapäivää, ja nähtiinkin poni heti laitumella.

Taustoja vielä sen verran, että en ollut koskaan ponia omin silmin nähnyt. Kaverilta olin nähnyt yhden talvella otetun ja melko huonolaatuisen kuvan, jossa oli poni ja kasa karvaa sen päällä. Perillä odotti kuitenkin iloinen yllätys, ja nätti poni! En tiedä ponista sen suurempia, enkä osaa siitä vielä oikein mitään kertoa, muuta kuin että ensivaikutelmalta se on kiltti ja kaunis.

Tulevaisuudessa (eli lähinnä tämän kesän aikana) olisi tarkoitus startata ponilla yhdet seurakisat molemmissa lajeissa, tammahan on siis vasta nelivuotias joten jos päästään yhdet kisat läpi niin ollaan jo erittäin tyytyväisiä. Goldi on puhdas new forest, joten omistajan toivomuksesta se laitetaan myös kantakirjakuntoon ja viedään Vermon poninäyttelyyn, joka sopii minulle vallan mainiosti näyttelyiden ystävänä :) Tarkoitus olisi saada tamma kantakirjattua syksyllä.

Poni syömässä ekoja heiniä Vihdissä

1 kommentti