tiistai 16. syyskuuta 2014

108

Tilannepäivittelyä!

Goldi on nyt löytänyt ylläpitopaikan, ja se lähtee ylläpitoon lokakuun lopussa. En voisi parempaa paikkaa ponille edes kuvitella, se pääsee taitavalle 11 vuotiaalle lapselle treeniin talveksi ja ensi kesänä tavoitteet ovat alustavasti 80/90cm alueluokissa.

Itse olin omistajana hyvässä tilanteessa sillä muitakin ottajia olisi ollut, ja loppuen lopuksi jouduin tekemään valinnan kahden hyvän välillä. Nyt voin henkäistä helpotuksesta, poni pääsee asumaan maneesitalliin ja ollaan varmasti tiiviisti yhteydessä ponin tiimoilta.

Meillä kuitenkin vielä paljon juttuja edessä ennen ponin lähtöä, se menee lauantaina lainakuskin kanssa Tuomarinkylän iltakisoihin hyppäämään luokat 80&90cm sekä kuun lopussa on se kantakirjaustilaisuus. Lähdetään sinne ihan avoimin mielin, ponissa on kuitenkin rakenteellisia miinuksia (lievä yläpurenta sekä pystyt kaviot) ja saattaa olla että niistä rokotetaan kantakirjauksessa rankemmalla kädellä kuin shownäyttelyissä. Myös lihaskunto on laskenut ja heinämaha kasvanut, sekä talvikarva on tällä hetkellä ihan kamala! Parhaamme yritetään ja tarvittaessa yritetään uudelleen ensi kesänä.

Tavoitteena olisi vielä mennä koulukisoihin yhdessä Danielan kanssa ennen ponin muuttoa, 19.10. olisi Jokeralla seurakoulukisat mutta pistetään harkintamyssyyn :)




5 kommenttia

  1. Kiva että löytyi ylläpitopaikka:) Kantakirjauksen saa kyllä suorittaa vain kerran, eli ei voi "yrittää uudestaan" jos tulee huono tulos, kannattaa siis viedä poni kantakirjaukseen vasta silloin kun se on parhaassa mahdollisessa kunnossa (jos siis haluaa hyvän tuloksen) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä olen ainakin elänyt siinä käsityksessä että tammat saa käyttää uusimassa kantakirjauksen vuosittain? Tokihan voi olla että olen elänyt jossain pienessä kuplassa, kun mun mielestä oritkin saa uusintakantakirjata kertaalleen. No, ei auta kun ottaa selvää ja joka tapauksessa se menee sinne nyt kun se on jo maksettu :)

      Poista
  2. Onko mulla mennyt jotakin ohi, miksi Goldi lähtee ylläpitoon? :(
    Onko se siellä miten kauan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Goldi lähtee pääosin kisattavaksi, johon minulla ei ole tarpeeksi aktiivisesti resursseja. Se on alustavasti ylläpidossa ainakin seuraavan kisakauden, jonka jälkeen katsotaan tilannetta uudestaan :)

      Poista