maanantai 5. elokuuta 2013

013

Heippa kaikki!

Taas ollut hieman kiirettä arjessa, enkä ole päässyt kirjoittelemaan postauksia. Oltiin siis heinäkuussa Oulussa, ja siellä Qstokissa, olipa muuten rankka reissu mutta hengissä selvittiin!

Ponin kanssa ollaan treenailtu melko kevyesti, tai ei välttämättä kevyesti mutta hauskoilla tavoilla. Ollaan oltu raviradalla sekä maastossa laukkailemassa, ja sitten lauantaina tultiin mun synttärijuhlilta tallille äidin ja serkun kanssa ja Goldi pääsi kuskailemaan niitä selässään. Serkkutyttö oli aivan haltioissaan, ja äiti vanhana heppatyttönä sanoi että haluaa ehdottomasti tulla uudestaankin ratsastamaan ponilla. Ja Goldi käyttäytyi niin nätisti, ihan kuin vanha tuntiponi!

Sunnuntaina olikin sitten lähtö Vermon kansallisiin poninäyttelyihin. Herätyskello soimaan klo 05.15 aamuyöllä, ja laittamaan ponia valmiiksi. Vetoauto ja traileri oltiin jo onneksi haettu lauantaina, eikä niitä tarvinnut enää aamulla lähteä erikseen hakemaan. Tallilla harjattiin poni puhtaaksi ja upotettiin se showshineen, ja sitten poni autoon ja nokka kohti Vermoa. Vermossa oltiin perillä kahdeksan aikaan, hyvissä ajoin ennen luokan alkua. Kävelyteltiin ponia ja käytiin vielä pesemässä sen takajalat kertaalleen, kun se oli jännittänyt trailerissa ja vetänyt vatsan löysälle.

Oli tolkuttoman kuuma päivä jo heti aamusta, ja poni oli osittain varmaan senkin takia aika rauhallinen. Se ei meinannut ensin edes ravata kunnolla vieressä, mutta sain sen onneksi syttymään ennen kehää ja liikettäkin irtosi. Meidän kanssa samassa kehässä oli hienoja tammoja, ja ne kaikki olivat rakenteeltaan aivan erilaisia kuin Goldi. Muut ponit olivat paljon pyöreämpiä rungoltaan, enemmän näyttelyponin näköisiä kun taas Goldi on enemmän käyttöponin mallinen rungoltaan. Ja huomasin, ettei Goldi ollutkaan mitenkään liian lihava kun sitä vertasi muihin luokassa olleisiin tammoihin.

Tuomari ei tykännyt Goldista niin kovin kuin muista poneista, ja sijoituttiin luokassa viimeiseksi (4/4). Saatiin kuitenkin palkinnoksi II-palkinto, ja minä ainakin olin todella tyytyväinen sillä ensimmäisiksi näyttelyiksi kaikki sujui oikein hyvin vaikkei sijoitusta tippunutkaan. Kakkospalkinto on myös hyvä, ja ykkösiä palkittiin nyffeistä todella vähän. Ja mikä tärkeintä, Goldi käyttäytyi uudessa paikassa aivan loistavan hyvin! On se vaan fiksu nuori tamma :)

Arvostelupaperissa sanottiin näin:
"A very quality active mare. A little bit more knee action. Slightly narrow in chest. Little bit knobbly in knees. Lacks strenght in hock. Moves straight. Lovely front."

Puoliakaan noista en tajua, mutta pitää kysyä joltain fiksummalta. Enkä tiedä todellakaan sainko oikein selvää mitä tuossa paperissa lukee, mutta jotenkin noin siinä kirjoitettiin. Ilmeisesti polvissa jotain ongelmaa ja ryntäät lihaksettomat? Mikä pitää kyllä paikkansa, meillä lihaskunto vielä hakusessa kun ei olla montaa kuukautta ehditty lihaksistoa kasvattamaan.

Lopuksi laitan hieman kuvia Vermosta, copyt lukee aina kuvan alapuolella. Kiitos kuvaajille! Laitan kuvia lisää, kun löydän niitä lisää.

Kiitos Riikka Jäntti

Kehässä palkittavana, kiitos Riikka Jäntti

Olipa muuten kuuma! Kiitos Riikka Jäntti

Kiitos Kiia Kuokka

Kiitos Kiia Kuokka

Kiitos Riikka Jäntti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti